Brabants Dagblad – Actie van Boekelse juffrouw voor Sint-Maarten

Zelf staat ze niet graag in de belangstelling, maar voor het goede doel maakt Juul Aldenhuijsen (38) uit Boekel, leerkracht op basisschool De Cirkel in Uden, graag een uitzondering. Haar actie voor de slachtoffers van de natuurramp op Sint-Maarten maakt veel positiefs los.

De afgelopen drie jaar woonde Juul Aldenhuijsen met haar gezin met drie kinderen – Loet (10), Suus (9) en Peer (8) – zelf op het eiland. Ze stond daar een jaar lang voor de klas. En was daarna nog twee jaar actief als begeleider en coach van leerkrachten. Aldenhuijsen heeft een warme band met het eiland opgebouwd, dat geldt ook voor haar man en drie kinderen.

Aldenhuijsen kwam eind juli met haar familie weer terug in Nederland en vestigde zich opnieuw in Boekel, het dorp waar ze ook vandaan komt. Niet lang daarna schrok ze zich een hoedje toen ze op tv zag hoe de orkaan Irma huis had gehouden op Sint-Maarten. Een groot deel van het eiland raakte verwoest, ook de school waar ze les gaf kwam er niet zonder schade vanaf. Aldenhuijsen besloot al gauw om een doneeractie op touw gezet te zetten, onder de naam van stichting Stay Strong SXM.

Deze actie – via de site doneeractie.nl kunnen mensen nog steeds geld storten – loopt als een trein. Tientallen basisscholen sloten er al bij aan. Ook haar oude school De Uilenspiegel in Boekel, waar nu nog steeds haar kinderen op zitten. ,,Hier kijk, ik heb net nog een berichtje gekregen van een school uit Rijnsburg, Zuid-Holland, die meedoet. Supermooi. Het zijn scholen met leerkrachten die net als ik ook op Sint-Maarten hebben gewerkt.”

download-2.jpg

Klik hier om het originele artikel te bekijken

Stay Strong SXM